Bezoek het Ottenshoes

 

Uw bezoek aan Orvelte kunt u het best beginnen met een bezoek aan de Orvelte Poort. U kunt daar alle informatie krijgen over het Dorp en de directe omgeving. Om een goede indruk te krijgen van de historie van Orvelte is een rondleiding door het Ottenshoes beslist aan te raden. In het Ottenshoes nemen onze gidsen u mee voor een rondleiding door de monumentale boerderij en zijn er geregeld oude ambachten te bezichtigen.

orvelte_poort_rondleiding-met-

Het Orvelte Dagboek

“Ik ging naar de ontginning en kwam voor het eerst in een plaggenhut. Laag, donker en bedompt was het er. De menschen woonen hier met hun achten en met hun kleinvee in één ruimte.”

Dit is een fragment uit het dagboek van een onderwijzeres die rond 1900 in Orvelte werkte en woonde. Later is ze geëmigreerd naar Amerika. Maar waarom? Een gebroken liefde? Wat is er precies in dit Drentse esdorp gebeurd? In een spectaculaire film op drie filmdoeken komt u in een kwartier achter de gebeurtenissen die zich in begin van de vorige eeuw afspeelden. Als u Orvelte bezoekt is “Het Orvelte Dagboek” een must.

orvelte_poort_dagboek_kortefil

Stijlkamers Saksische boerderij

Maar vergeet ook zeker de prachtige stijlkamers niet. Onze gidsen nemen u mee door de boerderij van de familie Ottens. U krijgt zo een indruk van de manier waarop de mensen in de negentiende eeuw in de Drentse dorpen woonden en werkten. De boerderij is ingericht zoals het er rond die tijd uit heeft kunnen zien, met tal van (gebruik)voorwerpen, kleding, meubels, de oude bedsteeën en er valt nog veel meer te zien. Onze gidsen leiden u rond en vertellen over de voorwerpen en kennen ook leuke weetjes over tradities en bijgeloof.

orvelte-poort-wekken-keuken-an

Toegangsprijzen het Ottenshoes:

Volwassenen € 5,00 p.p.
Kinderen 5 t/m 14 jaar € 2,50 p.p.
Gezinskaart 2 volw.+ 2 kinderen € 12,50 p.p.
Groepskaart v.a. 10 personen € 4,00 p.p.