Wandeling naar de IJzertijdsboerderij en de es rondom Orvelte, Drenthe

 

  • Ontvangst in het informatiecentrum Orvelte Poort aan de Dorpsstraat 3a
  • Korte presentatie oud Orvelte.
  • Voor deze wandeling neemt de gids u mee naar het mooie buitengebied. Via de het tolhuisje verlaat u het dorp. Via sfeervolle landelijke weggetjes komt u bij de herbouwde ijzertijdsboerderij. Afhankelijk van de plaats van begrazing komen we misschien de schaapskudde tegen. Neem wel uw wandelschoenen mee.

    Duur programma ca. 1.5 uur. Kosten: € 5,00 p.p. exclusief extra's

Bel T:0593 322 633 of stuur een e-mail via het contact formulier voor meer informatie of maak direct een afspraak


Bezoek het Ottenshoes

Uw bezoek aan Orvelte kunt u het best beginnen met een bezoek aan de Orvelte Poort. U kunt daar alle informatie krijgen over het Dorp en de directe omgeving. Om een goede indruk te krijgen van de historie van Orvelte is een rondleiding door het Ottenshoes beslist aan te raden. In het Ottenshoes nemen onze gidsen u mee voor een rondleiding door de monumentale boerderij, ziet u de film het Orvelte Dagboek en zijn er geregeld oude ambachten te bezichtigen.

 

Toegangsprijzen het Ottenshoes:

Volwassenen  € 4,00 p.p.
Kinderen 5 t/m 14 jaar   € 2,00 p.p.
Gezinskaart 2 volw.+ 2 kinderen € 8,50 p.p.
Groepskaart v.a. 10 personen € 3,50 p.p.

Rolstoel huren kan voor €12,50 incl. borg van €10,00
Parkeren in Orvelte kost €3,00 p. dag.

 

Openingstijden:
10.00 tot 17.00 uur.

Seizoen loopt van 1 april tot einde herfstvakantie. Buiten het seizoen zijn wij ieder weekend geopend van 12:00 tot 17:00 uur.

Van 1 april tot einde herfstvakantie dinsdag t/m zondag geopend, in juli en augustus ook op maandag geopend. Ook open van 23 december t/m 7 januari. Gesloten op 1e kerstdag, oudejaarsdag en nieuwjaarsdag.