Exposities Orvelte


Expositie van de Drentse kunstenaar Arie Goedhart

Ontdek het Drentse landschap door het oog van de kunstenaar Arie Goedhart. De expositie bestaat uit prachtige gedetailleerde pen- en inkttekeningen van de Drentse natuur en landschappen in ieder seizoen. De expositie is het gehele jaar 2017 gratis te bezichtigen bij de Orvelte Poort. De werken en reproducties hiervan zijn ook te koop, loop hiervoor even binnen bij de Orvelte Poort. Van ansichtkaarten (ook van Orvelte), boeken, reproducties tot de originelen dit en meer vind je in onze ontvangstruimte.

Meer informatie over Arie Goedhart: http://www.ariegoedhart.nl

 


 

Expositie de honingbij

Dit hele jaar kunt u de interessante expositie over de honingbij bijwonen in het gebouw van de Orvelte Poort. U kunt er verschillende voorwerpen bezichtigen, de een nog interessanter dan de ander. Daarnaast vind u veel informatie over het verkrijgen en verwerken van de honing en het houden van bijen. Natuurlijk mogen de producten van de bij ook niet ontbreken, deze kunt u dan ook bij de Orvelte Poort kopen. Zoals verse honing en handgemaakte bijenwas producten als kaarsen.

Bijenwaskaarsjes maken (voor kinderen)

Categorieagenda Ottenshoes
Datum 20 juli 2017 10:00

In juli en augustus kun je dagelijks bij ons de gratis expositie over de honingbij bekijken. Op de donderdagen is de imker aanwezig. Hij zal dan het een en ander vertellen over de bijen, voorwerpen uit de expositie en het imkeren. Na een demonstratie van de imker kunnen kinderen ook zelf proberen een bijenwaskaarsje te maken.

 
 


Bezoek het Ottenshoes

Uw bezoek aan Orvelte kunt u het best beginnen met een bezoek aan de Orvelte Poort. U kunt daar alle informatie krijgen over het Dorp en de directe omgeving. Om een goede indruk te krijgen van de historie van Orvelte is een rondleiding door het Ottenshoes beslist aan te raden. In het Ottenshoes nemen onze gidsen u mee voor een rondleiding door de monumentale boerderij, ziet u de film het Orvelte Dagboek en zijn er geregeld oude ambachten te bezichtigen.

 

Toegangsprijzen het Ottenshoes:

Volwassenen  € 4,00 p.p.
Kinderen 5 t/m 14 jaar   € 2,00 p.p.
Gezinskaart 2 volw.+ 2 kinderen € 8,50 p.p.
Groepskaart v.a. 10 personen € 3,50 p.p.

Rolstoel huren kan voor €12,50 incl. borg van €10,00
Parkeren in Orvelte kost €3,00 p. dag.

 

Openingstijden:
10.00 tot 17.00 uur.

Seizoen loopt van 1 april tot einde herfstvakantie. Buiten het seizoen zijn wij ieder weekend geopend van 12:00 tot 17:00 uur.

Van 1 april tot einde herfstvakantie dinsdag t/m zondag geopend, in juli en augustus ook op maandag geopend. Ook open van 23 december t/m 7 januari. Gesloten op 1e kerstdag, oudejaarsdag en nieuwjaarsdag.